На межі вимирання. Менше ніж через півстоліття популяція білих ведмедів знизиться на третину

На межі вимирання. Менше ніж через півстоліття популяція білих ведмедів знизиться на третину

Фото: pixabay.com

Зміна клімату впливає на кількість льоду, який допомагає білим ведмедям харчуватися та виживати.

Дослідження показали, що через танення льоду в Арктиці популяція білих ведмедів скоротиться на третину за приблизно 35 років.

Зниження чисельності призведе до скорочення світової популяції цього виду ведмедів з близько 26 тисяч до 17 тисяч, передає Daily Mail. Своєю чергою, дослідники виокремили період від 35 до 41 року. Саме за цей час популяція полярних ведмедів може скоротитися приблизно на 30%.

Отримані результати дослідників узгоджуються з даними Міжнародного союзу охорони природи та Червоним  списком рідкісних і майже зниклих видів. Науковці пов'язують результати своїх досліджень з тим, що зміна клімату впливає на кількість льоду, який допомагає білим ведмедям харчуватися та виживати.

Окрім того, вчені розділили білих ведмедів 19 субпопуляцій, дві із яких вже зазнали скорочення своєї кількості через танення льоду.

Раніше повідомлялося, що  популяція ссавців, птахів, риб, амфібій і рептилій з 1970 до 2012 року скоротилася на 58%.  Зниження кількості тварин пояснюється передусім результатом діяльності людини. Так, усе більше землі задіяно для фермерської діяльності і будівництва міст.

Полярний ведмідь потоваришував із домашнім собакою

Полярний ведмідь потоваришував із домашнім собакою

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація