NASA показало "хвилі Гіпербореї" на Марсі

Інтерес до "хвиль Гіпербореї" пов'язаний з каньйоном Північний.

Орбітальний супутник Mars Odyssey зробив знімок фрагмента ділянки Червоної планети, яка отримала назву "хвилі Гіпербореї".

Фрагмент поверхні розташований між кратером Ескоріал і каньйоном Північний. "Хвилі Гіпербореї", які показані на знімку, - це піщані дюни, розташовані в районі північного полюса Марса недалеко від його полярної шапки. Свою назву місцевість отримала через характерний рельєф місцевості.

Представлений NASA знімок зроблений 2 березня 2016 року станцією Mars Odyssey. Інтерес до "хвиль Гіпербореї" пов'язаний з близько розташованим каньйоном Північний. Він виник приблизно десять мільйонів років тому в результаті певної катастрофічної події. Причини виникнення величезної тріщини в полярній шапці Марса до цих пір не ясні.

Автоматичний апарат Mars Odyssey був запущений на Марс 7 квітня 2001-го, а 24 жовтня того ж року досяг Червоної планети. За майже 14 років роботи Mars Odyssey виявив водяний лід під поверхнею приполярних регіонів планети.

Нагадаємо, що раніше глава компанії SpaceX американський бізнесмен Ілон Маск заявив про можливість польоту людини на Марс до 2025 року. Слова підприємця прозвучали під час виступу на інвестиційному форумі в Гонконзі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація