NASA показало знімок "затонулого" серця Плутона

Оновлена чорно-біла глобальна карта Плутона включає знімки всіх ділянок карликової планети.

NASA показало знімок "затонулого" серця Плутона — рівнини Супутник характерної форми, яка виявилася розміщена на три кілометри нижче рівня навколишньої місцевості. Також агентство представило нову карту карликової планети. Плато Супутника утворено молодими і гладкими плитами з водяного льоду, зануреними в більш м'який, але щільний ландшафт з азотного льоду.

NASA визначило глибину занурення цього за допомогою стереозображень, зроблених станцією New Horizons 14 липня 2015 року. Ці знімки дозволили виміряти паралакс — зміну видимого положення об'єкта залежно від позиції спостерігача. Перепад між найвищими і низькими точками на знімку досягає шести кілометрів. При цьому південна частина знімка штучно освітлена.

Оновлена чорно-біла глобальна карта Плутона включає знімки всіх ділянок карликової планети, зроблені New Horizons в період з 7 до 14 липня 2015 року. Розширення зображення варіюється від 30 кілометрів на піксель (у лівому і правому, зверненому на Харон, кутки карти - ред.) до 235 метрів на піксель. Останні зображення для карти були прийняті 25 квітня. Всі знімки повинні бути відправлені на Землю до початку осені.

Нагадаємо, що раніше станція New Horizons виявила на Плутоні ланцюжок гір, піки яких покриті метановим снігом. Екзотичні рельєфи розташовані на території, що отримала неофіційну назву регіону Ктулху.

Повʼязані теми:

Наступна публікація