Найбагатша людина Індії запустила безкоштовний 4G інтернет для мільярда співвітчизників

Найбагатша людина  Індії запустила безкоштовний 4G інтернет для мільярда співвітчизників

Мукеш Амбані зі своїм сином під час презентацією мережі «Jio». / Фото: Reuters

Найближчим часом мережею "Reliance Jio" зможуть користуватися 90% населення країни.

Найбагатша людина Індії мільярдер Мукеш Амбані запустив у своїй країні новий сервіс "Reliance Jio" - мережу 4G, яка покриває 80% території країни. У вівторок в Нью-Делі пристрій в мережі Reliance показував швидкість завантаження 21 мегабіт в секунду.

До кінця 2016 року індійці зможуть користуватися інтернетом "Reliance Jio" безкоштовно, а після того він коштуватиме 149 рупій на місяць ($ 2,25), передає CNN.

Зараз лише п'ята частина дорослого населення Індії має доступ до мережі інтернет. Якщо мережа "Jio" буде успішною, в найближчі роки сотні мільйонів індійців зможуть користуватися інтернетом - у більшості випадків через смартфони.

Амбані вклав мільярди доларів у побудову майже 100 тисяч телекомунікаційних веж по всій Індії. За його оцінками, "Jio" вже охоплює близько 18 тисяч міст і 200 тисяч сіл. Його мета полягає в тому, щоб до березня 2017 року інтернетом користувалися 90% населення.

Нагадаємо, Національна комісія з регулювання зв'язку (НКРЗІ) планує розпочати впровадження в Україні технології 4G у кінці 2016 року. Завершити дослідження радіочастотного ресурсу (РЧР) планують вже у листопаді 2016 року. Після цього розпочнеться фаза імплементації, яку планується завершити упродовж 2017 року.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація