Наймасштабніше вимирання: у Австралії вбито більшу частину коралів Великого бар'єрного рифа

Активісти вимагають від уряду конкретних дій щодо захисту екосистеми.

Австралія витратить $ 965 300 000 у найближчі п'ять років для поліпшення якості води Великого бар'єрного рифу, щоб одна із цінностей Світової спадщини ЮНЕСКО не потрапила до списку таких, що перебувають у небезпеці.

Водночас активісти кажуть, що грошей недостатньо, і хочуть, щоб уряд ухвалив більш конкретні заходи для захисту рифів, повідомляє Reuters.

Негативний рейтинг для Великого бар'єрного рифу, який розташований на північно-східному узбережжі країни, - несприятливий для австралійського уряду і завдасть шкоди індустрії туризму, яка є досить прибутковою для країни.

Австралія має мінімізувати витік хімічних речовин та посилити контроль за водними шляхами.

ЮНЕСКО розгляне прогрес роботи Австралії щодо захисту екосистеми бар'єру, але якщо він матиме незадовільний рівень, Великий бар'єрний риф може пересунутися до списку цінностей, які перебувають в небезпеці.

В австралійському Greenpeace вважають, що риф потребує більшої кількості інвестицій, ніж виділяє уряд, і піддають критиці доповідь чиновників.

Раніше цього тижня австралійські вчені заявили, що дві третини з 700 км ділянки коралів в межах Великого бар'єрного рифа було вбиті за останні дев'ять місяців. Це наймасштабніше вимирання, зареєстроване в списку Світової спадщини.

Австралія витратить майже понад мільярд доларів на збереження Великого Бар'єрного рифу

Австралія витратить майже понад мільярд доларів на збереження Великого Бар'єрного рифу

Кліматологи стверджують, що збільшення викидів вуглекислого газу до атмосфери шкодить коралам. Як відомо, Австралія залежна від вугільних електростанцій. Знебарвлення коралового рифу швидкими темпами відбувається вже останні 14 років. Головною причиною вважають, передусім, підвищення температури океану через глобальне потепління та течію Ель-Ніньо. У березні уряд Австралії назвав "високим" рівень загрози для Великого бар'єрного рифа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація