Nokia вирішила повернутися до випуску мобільних телефонів

Nokia вирішила повернутися до випуску мобільних телефонів

Nokia передасть права компанії HMD на випуск гаджетів під своїм ім'ям.

Фінська компанія Nokia планує повернутися до випуску мобільних телефонів і планшетних комп'ютерів. Про це йдеться у заяві, яку поширила компанія.

Повідомляється, що Nokia надасть HMD Global Ltd. ексклюзивні права на випуск мобільних телефонів і планшетів під своїм брендом протягом найближчих 10 років. HMD Global Ltd. - нова фінська компанія, в якій, як наголошується, в Nokia немає частки.

У рамках майбутньої угоди HMD Global і тайванська компанія FIH Mobile, що входить до групи Foxconn, за 350 мільйонів доларів викуплять у Microsoft підрозділ Nokia із випуску телефонів. Операцію з продажу бренду Nokia планується закрити в другій половині 2016 року.

Фінська компанія Nokia з 1998 до 2011 року була лідером за кількістю проданих у світі мобільних телефонів, проте потім її частка ринку різко скоротилася. На думку аналітиків, Nokia не змогла вчасно відреагувати на зростання популярності смартфонів серед покупців.

У 2014 році Nokia продала свій мобільний підрозділ американської Microsoft за 5,4 мільярда євро. У 2015 році відбулося злиття Nokia з компанією Alcatel-Lucent. Сума угоди оцінювалася в 15,6 мільярда євро.

Компанія Foxconn є найбільшим у світі виробником електроніки. На її заводах, зокрема, виробляються смартфони Apple.

Повʼязані теми:

Наступна публікація