Новий дім. Біля найближчої до Сонця зірки вчені знайшли "другу Землю"

На ній потенційно знаходиться рідка вода і там можливі придатні для життя умови.

Астрономи виявили поблизу найближчої до Сонця зірки схоже на Землю небесне тіло — кам'янисту екзопланету, що знаходиться в зоні потенційної населеності.

Про це пише "Лента.ру".

Екзопланета Proxima b в 1,3 рази важче Землі і вона обертається навколо Проксими Центавра по майже круговій орбіті з періодом 11,2 дня і знаходиться на відстані 0,05 астрономічної одиниці (7,5 мільйона кілометрів - ред) від неї.

Потенційна населеність екзопланети Proxima b, незважаючи на близьке розташування до світила, пояснюється природою зірки. На ній потенційно знаходиться рідка вода і там можливі придатні для життя умови.

Земному типу населеності екзопланети може загрожувати сильне рентгенівське випромінювання від Проксими Центавра. Ця радіація схожа на сонячну, але може бути небезпечною для близько розташованої планети. Захистити Proxima b в цьому випадку може потужне магнітне поле, наявність якого залишається під питанням.

Спостереження за червоним карликом вчені проводили на Європейській південній обсерваторії з 2000 по 2014 роки, а також з 19 січня по 31 березня 2016 року. Світило розташоване на відстані 4,24 світлового року від Сонця.

Проксима Центавра разом з подвійною зіркою Альфа Центавра утворює потрійну систему — найближчу до Сонця.

Нагадаємо, що раніше група дослідників NASA встановила, що Венера, можливо, протягом перших 2 мільярдів років свого існування була придатною до життя.

У Сонячній системі може існувати дев’ята планета

У Сонячній системі може існувати дев’ята планета

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація