Перед масштабним вибухом ракети Falcon 9 зафіксували незрозумілий тихий звук

Перед масштабним вибухом ракети Falcon 9 зафіксували незрозумілий тихий звук

Фото: Flickr.com/photos/spacex

У SpaceX триває розслідування інциденту.

Засновник SpaceX Ілон Маск назвав вибух ракети Falcon 9 найбільш важкою та всеохоплюючою невдачею, яку колись переживав у житті.

Компанія продовжує розслідування обставин вибуху та закликає всіх, хто може знати подробиці чи має матеріали, контактувати з розслідуванням. Вивчивши дані, що є наразі, розслідувачі помітили незрозумілий звук, що передував вибуху.

"Ми намагаємось зрозуміти, що був за звук більш тихого удару перед тим, як стався гучний вибух з полум'ям. Можливо, він йшов від ракети, або ж з іншого джерела", - написав Маск у твіттері.

Група розслідування інциденту нині налічує близько 20 фахівців, включно зі спеціалістами НАСА, повітряних сил та державної авіації. Очолює групу віце-президент SpaceX з забезпечення польотів Ганс Кенігсманн.

Фахівці галузі не беруться припускати, що стало причиною вибуху. Однак кажуть, що цей інцидент не тільки значно посуне графік запусків ракет компанії SpaceX, а й відкине назад всю аерокосмічну галузь.

Вибух ракети Falcon 9 стався 1 вересня вранці. Старт ракети-носія Falcon 9 був призначений на 3 вересня. Вона мала доправити на орбіту ізраїльський супутник Амос-6. Цей супутник для Facebook є одним з варіантів реалізації проекту з надання широкосмугового інтернету мешканцям регіонів, розташованих поза зоною покриття існуючих телекомунікаційних мереж.

В результаті події ніхто не постраждав, адже під час таких випробувань, з техніки безпеки, нікого не повинно бути поряд. 

Глава компанії SpaceX Ілон Маск розповів, що вибух стався під час заливання палива. Займання виникло в кисневому баку першого ступеня. Причини інциденту поки невідомі. Ізраїльська компанія Space Communication розглядає можливість вимагати від американської компанії SpaceX виплати $ 50 млн у зв'язку з втратою її супутника.

Повʼязані теми:

Наступна публікація