Підтримай українську команду у престижному конкурсі NASA. Онлайн-голосування

Підтримай українську команду у престижному конкурсі NASA. Онлайн-голосування

Молоді студенти і вчені запропонували оригінальну ідею польотів над Марсом.

У неділю, 15 травня, завдяки фантастичній кількості голосів, українській команді MarsHopper вдалося вийти у фінал наймасштабнішого хакатону NASA - SpaceApps Challenge. 16 травня стартувало фінальне голосування, яке триватиме 4 дні і звершиться 21 травня опівночі.

До цього українці були обрані із 128 команд з усього світу в 25 кращих у категорії "Вибір людей". Лідером голосування став проект Martian Oasis з Бангладеш (8422 голосів). Друге місце у македонського проекту Avis (8364 голосів). Український проект MarsHopper посів третю сходинку, набравши 8216 голосів.

Наразі триває фінальне голосування за кращий з п'яти проектів. ТСН.ua підтримує нашу українську команду і закликає також віддати свій голос за проект MarsHopper. Пройшовши за посиланням, вам потрібно буде пройти швидку реєстрацію та натиснути кнопку "Vote Now".

Щоб підтримати українську команду, потрібно:

1. Зареєструватися на сайті змагань https://2016.spaceappschallenge.org/auth/register/

2. Проголосувати на сторінці проекту: https://2016.spaceappschallenge.org/challenges/tech/jet-set-mars/projects/mars-hopper

ПРО ПРОЕКТ

Молоді студенти і вчені запропонували оригінальну ідею польотів над Марсом – проект літака, який може за півроку вивчати цю планету і заряджається просто від крижаної поверхні.

Моделі літаків команда винахідників зробила з пляшок і пінопласту. Сухого льоду, палива, повинно бути вдосталь на Марсі. З нього планують шляхом хімічної реакції вивільняти газ. Його тиск і забезпечить роботу пристрою.

Тестові польоти розробки пройшли успішно. Розроблена комп'ютерна модель цього літака. На Марсі він час від часу буде спускатися на лід і черпати його. Ізотопи всередині розтоплять лід.

Проект зроблений під капсулу NASA "Атлас", яка може доставити український літак на Марс. На науковому конкурсі ідею використовувати марсіанський лід запропонувала 11-річна школярка Софія. Професійні дослідники лише втілили її в конкретний проект.

Команда українського MarsHopper щодня вдосконалює свій винахід. Наступний літак вже буде мати сенсори, які будуть зчитувати в реальному часі кути нахилу у всіх трьох вимірах, а також висоту та інші параметри.

Українські винахідники пробилися у п'ятірку найкращих у конкурсі НАСА

Українські винахідники пробилися у п'ятірку найкращих у конкурсі НАСА

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація