"Південмаш" відправляє до США основні конструкції для ракети-носія "Antares"

"Південмаш" відправляє до США основні конструкції для ракети-носія "Antares"

Фото: NASA

Вироби відвантажені в Миколаївський порт для відправки до місця старту.

Державне підприємство "Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова" відправляє до США дві основні конструкції першої ступені ракети-носія класу Antares.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Державне космічне агентство України.

Конструкції відвантажені з заводу в Миколаївський порт для відправки до місця старту. Замовник – американська компанія Orbital ATK Inc. – отримає вироби в американському порту в штаті Делавер.

Вантажні рейси ракети-носія Antares до Міжнародної космічної станції (МКС) в рамках контракту з NASA були відновлені після проведення модернізації ракети з Середньоатлантичного регіонального космодрому на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) в жовтні.

Нагадаємо, проект Antares почався ще у 2013 році. У ньому Україна створює основну конструкцію першого ступеня ракети-носія Antares, призначеної для доставки вантажів на МКС з космодрому Уолопс (США). З початку реалізації програми відбулося 5 пусків, 4 з яких завершилися успішно.

У 2014 році через проблеми з двигуном ракета вибухнула через кілька секунд після старту, а проект був припинений.

Тоді американські фахівці прийняли рішення замінити двигун російського виробництва. Останні півтора року українські фахівці займалися модернізацією першої ступені, адаптуючи її до нового двигуна.

У США тривають останні приготування до запуску ракети Antares з українським двигуном

У США тривають останні приготування до запуску ракети Antares з українським двигуном

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація