Пошук життя на Марсі. З'явилися фото запуску ракети на Червону планету

За розрахунками вчених, дослідні модулі дістануться Марсу через 7 місяців. 

У понеділок, 14 березня, з космодрому "Байконур" стартувала ракета, яка доставить на Марс дослідні модулі. Вони шукатимуть ознаки життя на планеті.

Основне завдання місії ExoMars - пошук доказів наявності метану в атмосфері планети, які могли б підтвердити всьому світу наявність життя або активності в сьогоденні або минулому Марса.

До Марсу відправився орбітальний апарат Trace Gas Orbiter і десантний модуль Schiaparelli. Планується, що на політ місії на Марс піде сім місяців. 16 жовтня Schiaparelli повинен відокремитися від TGO, а через три дні після цього увійти в атмосферу Марса.

Орбітальний модуль TGO після цього має вийти на орбіту планети. За розрахунками фахівців, орбітальний апарат пропрацює до кінця 2022 року. Дослідні комплекси будуть шукати в атмосфері Марса метан.

На Марсі знайшлася рідка вода

На Марсі знайшлася рідка вода

Вчені впевнені, що метан розпадається під впливом ультрафіолетового сонячного випромінювання і може існувати приблизно 300-600 років, що дуже недовго в геологічних масштабах часу. Це означає, що газ, який є на Марсі зараз, не міг бути вироблений 4,5 мільярда років тому, коли формувалися планети Сонячної системи.

Нагадаємо, в січні глава компанії SpaceX американський бізнесмен Ілон Маск заявив про можливість польоту людини на Марс до 2025 року. За словами Маска, дев'яти років достатньо для підготовки польоту.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація