Психологи пояснили, чому люди бояться клоунів

Психологи пояснили, чому люди бояться клоунів

Фото: Getty Images

Учені розповіли й про інші професії, від назв яких мурашки бігають шкірою.

Американські психологи вважають, що клоуни можуть видаватися моторошними через свою неоднозначну поведінку. 

Так, бешкетливість клоунів змушує людей насторожуватися, а грим і сценічні костюми, що маскують їхні справжні обличчя й тіло, викликають підозру. Про це повідомляє The Daily Mail. 

Зрозуміти це психологам допомогло опитування, проведене близько з 1300 респондентами віком від 18 до 77 років. 

Учені дізналися, що найбільшу відразу викликають люди, які пильно спостерігають за своїм співрозмовником перед тим, як почати розмову, а відтак починають торкатися співбесідника надто часто. 

Між іншим, також неприємними видаються малознайомі люди, які зводять розмову до теми сексу. Крім того, й такі, що просять зробити фото або намагаються довідатися про сім'ю співрозмовника. 

До всього, опитування показало, що найбільш моторошними видаються радше чоловіки, аніж жінки. 

Серед інших особливостей, що відштовхують людей від інших — такі дивні хобі, як колекціонування комах, ляльок, рептилій чи зубів, а також своєрідна зовнішність, як то довгі пальці, опуклі очі та незвична усмішка.

Усі ці ознаки й роблять клоунів найбільш моторошними. Також за результатами опитування до топу відразливих професій потрапили таксидермісти (люди, що роблять опудала), власники секс-шопів, директори похоронних бюро і таксисти. 

Останнім часом у США зросла кількість людей, які перевдягаються в клоунів й порушують громадський порядок. Нерідко образи "веселунів" використовують злочинці, зокрема викрадачі дітей. Так, наприкінці серпня в США люди почали скаржитися на клоуна, який заманював дітей до лісу. Через це у штаті Південна Кароліна довелося збільшити кількість патрульних.

Повʼязані теми:

Наступна публікація