Радісні усмішки та перші телефонні дзвінки. На Землю повернулися троє космонавтів з МКС

Їхня місія тривала чотири місяці.

Спільний багатонаціональний екіпаж зі США, Росії та Японії покинув Міжнародну космічну станцію та успішно приземлився 30 жовтня у Казахстані. Їхня місія тривала чотири місяці.

Команда складалася з російського космонавта Анатолія Іванишина, астронавта зі США Кейт Рубінс та їхнього японського колеги Такуї Оніші, передає Reuters. На територію Казахстану вони приземлилися за допомогою парашутів.

Місія Іванишина, Рубінс та Оніші була першою в орбітальній лабораторії на космічному кораблі серії "Союз" - "Союз МС-1". Тут вони виконували програму досліджень та експериментів, а також проводили роботи по технічному оснащенню станції. 

"Час тут дуже особливий… я не мала часу на те, щоб знати, що відбувається на нашій планеті, і, можливо, це на краще. На космічній станції ти живеш в дуже дружніх, хороших умовах", - прокоментував Іванишин.

Своєю чергою, на борту МКС залишилося ще троє осіб екіпажу, які прибули на орбітальний форпост лише минулого тижня. Серед них російські космонавти Андрій Борисенко та Сергій Режиков, а також астронавт НАСА Роберт Шейн Кімброу. 

Нагадаємо, раніше до пам'ятної дати першої експедиції людей на МКС агенція Reuters опублікувала добірку найцікавіших фото зі станції. 15 років тому ракета "Союз" доправила до МКС трьох людей - росіян Юрія Гідзенка і Сергія Крикальова та американця Уільяма Шеперда. Вони провели на станції 136 днів, 17 годин та 9 хвилин. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація