Ракета Falcon 9, яка мала вивести на орбіту перший супутник Facebook, вибухнула

Ракета Falcon 9, яка мала вивести на орбіту перший супутник Facebook, вибухнула

Ілюстрація / Фото: Flickr.com/photos/spacex

Запуск було призначено на 3 вересня.

Ракета-носій компанії SpaceX Falcon 9 вибухнула на стартовому майданчику, що розташований на мисі Канаверал у Флориді. Про це повідомляють інформагентства та очевидці.

У мережу викладають численні фото великого стовпа диму.

"Ракета наразі перебуває у вогні. Працівники на об'єкті повідомляють мені. Стовпи диму піднімаються від стартового комплексу", - повідомляє з посиланням на власні джерела журналіст, який спеціалізується на темах космосу Робін Сіменгал. Журналіст наголошує, що у будівлі операційного центру відчули істотний струс і навіть думали, що будівля обвалиться.

За попередніми даними, постраждалих внаслідок події немає.

Як пише TechCrunch запуск ракети мав відбутись у суботу, 3 вересня. Він мав доправити на орбіту перший супутник Facebook.

Наприкінці грудня 2015 року приватна ракета Фалькон-9, виготовлена компанією SpaceX Ілона Маска, не просто вивела на орбіту 11 супутників. А, досягши швидкості 26 тисяч кілометрів за годину, розвернулася, ввімкнула двигуни і м'яко приземлилася на власні лапи лише за 10 кілометрів від місця старту. 

У квітні поточного року засновник SpaceX Ілон Маск повідомляв, що компанія розраховує використовувати першу ступінь ракети Falcon 9 до 20 разів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація