Розмовляти про себе чи уявляти результат. Учені визначили найкращі мотивувальні техніки

Розмовляти про себе чи уявляти результат. Учені визначили найкращі мотивувальні техніки

Фото: pixabay.com

Учені перевірили, які мотивувальні техніки сприяють кращому виконанню завдань.

Якщо говорити про себе мотивувальну фразу "я можу зробити це краще", то можна поліпшити свої здібності та краще впоратися із завданням. Таких висновків дійшли психологи з Вульверхемптонівського і Шеффілдського університетів. Про це повідомляє Lenta.ru.

Учені провели дослідження, у ході якого визначили, чи дійсно різні мотивувальні техніки працюють. В експерименті взяли участь 44 тисячі людей, яких поділили на 12 груп.

Людям потрібно було якомога швидше натиснути на числа по порядку від 1 до 36. Цифри, своєю чергою, були випадково розподілені в квадратній сітці.

При проведенні експерименту учасникам запропонували різні прийоми, які могли б покращити їхній результат під час проходження онлайн-гри. Так, було запропоновано розмовляти самому з собою, уявляти свій майбутній результат та планувати дії, які можуть відбутися після отримання бажаного результату.

Як виявилося, учасники, які повторювали про себе, що вони можуть вирішити завдання краще в наступний раз, більш ефективно справлялися з тестом, ніж контрольна група. Мотивувальні фрази "я можу побити свій кращий результат", "я можу робити це швидше" виявилися найбільш дієвими.

Учені також переконані, що якщо уявляти в голові, що ви б'єте свій попередній рекорд або просто добре граєте, то результат також поліпшується.

Водночас учені виявили, що уявлення про себе можливої вигоди від хорошого виконання завдання, працюють найгірше. Однак вони, як підкреслюють вчені, залишаються ефективним інструментом в боротьбі із зайвою вагою та іншими життєвими проблемами.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли про зміну вподобань жінок у сексі. Учені припускають, що у найближчому майбутньому жінки надаватимуть перевагу роботам в ролі партнерів, аніж чоловікам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація