Сексолог назвав найпоширеніші проблеми українських чоловіків

Сексолог назвав найпоширеніші проблеми українських чоловіків

Фото: Getty Images

Зі статевими розладами до лікаря звертаються уже в 18-20 років

Українські чоловіки найбільше страдають на проблеми статевої функції. Також серед поширених хвороб є запальні захворювання чоловічих статевих органів та передчасна еякуляція. Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів доктор медичних наук, сексолог Юрій Гурженко

За його словами, зі статевими розладами до нього звертаються уже в 18-20 років. Чоловіки скаржаться на порушення еректильної функції, захворювання статевих органів, передчасну еякуляцію та порушення лібідо.

"На порушення статевої функції або еректильної функції, страждає десь біля третини людей. Запальні захворювання чоловічих статевих органів – десь біля 20%, хоча по Європі ці дані складають приблизно 8%. На передчасну еякуляцію страждає 25% чоловіків. Порушення лібідо, тобто статевого потягу, – це 25-30% і навіть серед молодих. А лібідо визначається не тільки тестостероном, а й психологічними особливостями", - розповів лікар.

Причинами цих порушень, зокрема лібідо, Гурженко вважає постійний стрес через низький рівень життя в країні.

"По-перше, яке у чоловіка буде лібідо, якщо він не знає, де взяти грошей аби прокормити дружину та сім'ю. Він весь час перебуває у стані стресу. Він думає, куди піти, де заробити, яку копійчину заробити, щоб принести в сім'ю. Адже у нас багато людей живуть за тією рискою бідності, що не можуть собі дозволити те, що мали раніше. Це ж все приводить до стресу", - розповів він.

Сексолог лікує людей як медикаментами, так і психологічними методами.

"По-перше, кожен лікар повинен бути і психологом, і психотерапевтом. Людей треба любити та їм допомагати. Зменшувати їхні страждання та покращувати якість їхнього життя", - вважає він.

Крім того, Гурженко впевнений, що в українців ще не зникло поняття кохання у той час, коли у Європі його ввели у реєстр міжнародної класифікації хвороб.

"За шифром F63.9 кохання внесли до переліку психічних розладів", - зазначив сексолог.

Повʼязані теми:

Наступна публікація