SpaceX назвала причину вибуху Falcon 9

SpaceX назвала причину вибуху Falcon 9

Фото: Flickr.com/photos/spacex

Вибух стався через порушення в системі подачі гелію верхнього ступеня ракети.

SpaceX встановило причину вибуху Falcon 9, який стався на початку вересня на стартовому майданчику на мисі Канаверал. За отриманими даними, до вибуху призвело порушення в системі подачі гелію верхнього ступеня ракети. Про це повідомляє Reuters з посиланням на SpaceX.

Водночас у компанії не пояснили, через що стався збій в системі гелію. SpaceX продовжує дослідження.

У той же час в компанії заперечили можливий зв'язок вибуху з аварією, яка сталася в червні 2015 року. Тоді через технічні неполадки був знищений вантаж, який SpaceX планувала доставити на Міжнародну космічну станцію.

Нагадаємо, ракета-носій Falcon повинна була вивести на орбіту супутник Амос-6, який серед інших функцій повинен поліпшити доступ до інтернету в країнах Африки, Європи та Середньої Азії. Крім того, на цьому супутнику соціальна мережа Facebook і супутниковий оператор Eutelsat орендували транспондери Ka-діапазону в рамках програми з поліпшення доступу до інтернету в країнах Африки.

В результаті події ніхто не постраждав, адже під час таких випробувань, з техніки безпеки, нікого не повинно бути поряд. Місцева влада заспокоїла жителів, що населенню шкоди не буде.

Повʼязані теми:

Наступна публікація