SpaceX знову скасувала старт ракети Falcon 9

SpaceX знову скасувала старт ракети Falcon 9

Фото: Reuters

Старт не відбувся з технічних причин.

SpaceX втретє скасувала запуск ракети Falcon 9 з геостаціонарним супутником SES-9.

Старт не відбувся з технічних причин. Пуск ракети з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) повинен був відбутися в понеділок, 29 лютого.

Проте за кілька секунд до старту центр управління дав команду на аварійне припинення запуску, після чого двигуни були зупинені. "Ракета не отримала пошкоджень. Нову дату запуску буде оголошено пізніше", — йдеться в повідомленні SpaceX.

Спочатку запуск ракети Falcon 9 з супутника SES-9 був запланований на 24 лютого, проте через погодні умов його перенесли на два дні. 26 лютого старт не відбувся через технічні проблеми. Планується, що геостаціонарний супутник SES-9 розміститься над точкою екватора 108,2 градуса східної довготи. Призначення космічного апарату — трансляція відеосигналу на територію низки азіатських країн і забезпечення зв'язку у цьому регіоні. Його термін служби — 15 років.

Нагадаємо, що глава компанії SpaceX американський бізнесмен Ілон Маск заявив про можливість польоту людини на Марс до 2025 року. Слова підприємця прозвучали під час виступу на інвестиційному форумі в Гонконзі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація