Twitter скоротить співробітників і закриє Vine

Twitter скоротить співробітників і закриє Vine

Фото: Reuters

Сервісу мікроблогів Twitter доводиться конкурувати з іншими соціальними мережами і месенджерами.

Фото: Reuters
Компанія Twitter повідомила про плани скоротити 9% штату за рік в рамках реструктуризації, покликаної підвищити ефективність роботи Twitter.

Про це пише ВВС.Russian.

За словами генерального директора Twitter Джек Дорсі, компанія буде концентруватися на розвитку основних підрозділів компанії. Про плани скорочення співробітників компанія оголосила одночасно з публікацією фінансової звітності за третій квартал цього року. Згідно зі звітом, квартальна виручка компанії виросла на 8% - до 616 млн доларів. Збитки компанії за останні три місяці скоротилися на 22% до 103 млн доларів.

Останнім часом сервісу мікроблогів Twitter доводиться конкурувати з іншими соціальними мережами і месенджерами, в першу чергу з Facebook, Instagram і Snapchat. У січні 2016 року був зафіксований рекордно низький показник кількості твітів за місяць - 300 млн. Це більш ніж у два рази менше максимального піку в 661 млн твітів, зафіксованого в серпні 2014 року.

Тим не менше, за підсумками третього кварталу база активних користувачів сервісу зросла на 3%, склавши 317 млн користувачів.

Також Twitter планує в найближчі кілька місяців закрити мобільний додаток Vine, що дозволяє створювати шестисекундні відеоролики.

При цьому інтернет-сайт сервісу, а також вже створені відеоролики будуть доступні для перегляду та скачування.

Закриття Vine пов'язано в тому числі з скороченнями співробітників Twitter.

Twitter придбав Vine в кінці 2012 року, ще до запуску самого сервісу, який почав свою роботу в січні 2013 року.

Нагадаємо, що раніше в США десятки сервісів, в тому числі PayPal, Amazon, Netflix і Twitter, виявилися недоступні через масованої DDoS-атаки невідомих хакерів.

Зауважимо, що і деякі українські користувачі скаржилися на збої в роботі Twitter.

Повʼязані теми:

Наступна публікація