У Австралії заборонили користуватись в літаках смартфонами Galaxy Note 7 через небезпечні батареї

У Австралії заборонили користуватись в літаках смартфонами Galaxy Note 7 через небезпечні батареї

Раніше технічний гігант Samsung відкликав продані гаджети.

Три австралійські авіакомпанії заборонили пасажирам використовувати або підзаряджати на борту літаків смартфони Samsung Galaxy Note 7. Обмеження ввели компанії Qantas, Jetstar та Virgin Australia.

Компанії заявляють, що це рішення продиктоване не державним регулятором, а є наслідком лише їхнього власного занепокоєння через те, що Samsung відкликає ці смартфони у 10 країнах.

Пасажири зможуть проносити Galaxy Note 7 на борт, але не можуть підключати їх до систем літака через USB порти.

"Після того, як Samsung Australia розповсюдила повідомлення про відкликання смартфонів Samsung Galaxy Note 7, ми вимагаємо від пасажирів, які володіють такими девайсами, не вмикати та не підзаряджати їх під час польоту", - йдеться у заяві Qantas.

Samsung Australia також повідомила своїх користувачів про такий крок авіаліній. Крім того, компанія роз'яснила, як вчиняти з смартфонами, які підлягають поверненню: тим, хто придбав Galaxy Note 7, необхідно скопіювати всю інформацію на окремий носій, видалити зі смартфона всю особисту інформацію, повернути на девайсі заводскі налаштування, вимкнути та повернути до місця придбання. Після того як гаджети полагодять, їх повернуть власникам.

2 вересня компанія Samsung заявила, що відкликає та призупиняє продаж смартфонів Galaxy Note 7. Все через випадки загоряння та плавлення акумуляторів. Продаж скасовано у 10 країнах, станом на дату оголошення про проблему було продано близько мільйона пристроїв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація