У Байконурі назвали ще одну ймовірну версію аварії космічної вантажівки "Прогрес"

У Байконурі назвали ще одну ймовірну версію аварії космічної вантажівки "Прогрес"

Фото: NASA

Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Космічний корабль "Прогрес" міг зіткнутися з третім ступенем ракети-носія, через що сталася аварія. Про це повідомляє Meduza з посиланням на джерело Интерфаксу-Россия на космодромі Байконур.

Так, за словами джерела, після відділення корабля від третього ступеня його двигуни чомусь продовжували працювати, через що він вдарився о вантажний корабель.

Зазначимо, що офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Нагадаємо, російський космічний корабель "Прогрес" 1 грудня стартував з космодрому Байконур. Він мав доставити на Міжнародну космічну станцію понад дві тонни вантажів — медикаментів, продуктів харчування, води, палива і наукового обладнання. Однак, сталася аварія і космічну вантажівку втратили. Тоді повідомили, що корабель "загубили" на висоті 190 км над територією Туви.

Повідомлялося, що космічна вантажівка "Прогрес МС-04" потрапила в аварію ймовірно через збій у роботі систем третього ступеня ракети-носія "Союз-У", яка виводила її на орбіту. Ступінь, своєю чергою, міг втратити орієнтацію через можливий збій в системі управління, яку виготовляють в Україні.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація