У Facebook розповіли, як будуть боротися з фейковими новинами

У Facebook розповіли, як будуть боротися з фейковими новинами

Фото: Reuters

Засновник соцмережі Цукерберг описав 7 напрямків, за якими працює Facebook, аби позбутися проблеми неправдивих повідомлень у стрічці новин.

Засновник Facebook Марк Цукерберг розповів, як соціальна мережа планує боротися з поширенням неправдивої інформації в новинній стрічці.  Про це повідомляє Meduza.

Так, хоча, за його словами, відсоток неправдивих повідомлень невеликий, однак компанія усе одно має багато чого зробити, аби вирішити цю проблему.

Марк Цукерберг описав сім основних напрямків, за якими зараз працює Facebook. По-перше, у соцмережі працює механізм зворотного зв'язку, щоб користувачі могли легко помітити та відмітити повідомлення як помилкове. На основі таких скарг спеціальний алгоритм буде намагатися сам вгадувати, які новини неправдиві.

Також соцмережа звернулася до організацій, які займаються перевіркою фактів (факт-чекінгом). Цукерберг окремо відзначив, що Facebook буде щільніше працювати з журналістами, які звертають увагу на поширення фейків.

Facebook також хоче ввести маркування тих постів, на які скаржилися юзери, щоб інші користувачі бачили попередження біля них. А механізм підбору схожих статей удосконалять.

Крім того, соцмережа застосовуватиме різні види санкцій до тих, хто постійно й навмисно поширює фейки, щоб заробляти на рекламі.

Зазначимо, соцмережа вже оголосила фейки забороненою інформацією в інструкції для партнерів.

Нагадаємо, раніше Facebook повідомив про "смерть" свого творця Марка Цукерберга і разом з ним сотень інших користувачів. На облікових записах користувачів з'явилися відповідні банери.

Повʼязані теми:

Наступна публікація