У мережу виклали паролі 427 мільйонів користувачів соцмережі MySpace

У мережу виклали паролі 427 мільйонів користувачів соцмережі MySpace

Фото: gizmodo.com.au

Експерт із кібербезпеки закликав власників акаунтів змінити особисті дані на інших сайтах.

В інтернеті оприлюднені майже півмільярда паролів від акаунтів користувачів соціальної мережі MySpace. Базу даних виклав у мережу незалежний експерт із кібербезпеки Томас Уайт.

Він пояснив, що ця інформація продається на тіньовому ринку за гроші. Та запропонував власникам акаунтів перевірити, чи не постраждали їхні дані від дій хакерів.

База даних нараховує більше 427 мільйонів паролів. Обсяг оприлюдненої інформації перевищує 14 ГБ. Адміністрація MySpace вже скинула всі паролі після того, як хакери оголосили про продаж їх у мережі. Користувачів сервісу закликали перевірити, чи не нашкодила оприлюднена шахраями інформація їхнім акаунтам в інтернеті.

Як пише профільне видання Motherboard, самі по собі дані від акаунтів соцмережі, пік популярності котрої був десять років тому, не становлять великого інтересу. Але ця інформація може дозволити шахраям отримати доступ до інших сервісів – у тому разі, якщо користувач задіяв на різних сайтах один і той самий пароль.

Цього року вже повідомлялося, що хакери зламали і вкрали сотні мільйонів логінів і паролів популярних поштових сервісів, більшість з яких належать користувачам Mail.ru. Також в базі вкрадених акаунтів є дані користувачів Gmail, Yahoo і Microsoft, а також німецьких і китайських поштових сервісів.

У мережі виставили на продаж базу даних 100 мільйонів користувачів соціальної мережи "Вконтакті"

У мережі виставили на продаж базу даних 100 мільйонів користувачів соціальної мережи "Вконтакті"

Повʼязані теми:

Наступна публікація