У Microsoft українських чиновників звинуватили в піратстві та збитках у $ 200 млн

У Microsoft українських чиновників звинуватили в піратстві та збитках у $ 200 млн

У Microsoft зазначають, що зазнали збитків у $ 200 млн / Фото: Вести

Передбачалося, що у 2013 році близько 7% усіх комп'ютерів у держорганах перейдуть на легальне ПЗ. 

У Microsoft Україна українські держоргани звинуватили у використанні неліцензованого ПЗ, що нанесло компанії збитки у $ 200 млн.

Як повідомляється, у 2013 році українські держоргани відмовилися від наміру ліцензувати ПЗ, яке використовується ними, незважаючи на існуючі домовленості і закладені в бюджеті кошти, пише Коммерсант-Украина.

За словами генерального директора Microsoft Україна Дмитра Шимківа, у 2013 році держбюджетом передбачалося виділення коштів на програму з легалізації використовується державними органами програмного забезпечення.


"Згідно з програмою планувалося придбання ліцензійних операційних систем Windows і пакетів Office для 68 тисяч комп'ютерів, що складає близько 7% від усіх пристроїв в держорганах, на яких встановлено нелегальне ПЗ", - зазначив Шимків.

Проте, за словами генерального директора Microsoft Україна, жодних активних дій з легалізації з боку держави не чинилося. Шимків також додав, що, за його інформацією, в бюджеті на 2014 рік кошти на купівлю держорганами легального ПЗ не передбачені.

"Якщо держава готова вирішити з нами питання легалізації, то ми готові надати ПЗ за пільговими цінами, у десятки разів нижче за ринкові", - заявив гендиректор Microsoft Украина.

Водночас, у Держслужбі інтелектуальної власності зазначають скорочення використання неліцензійного ПЗ держорганами у 2013 році. За словами в.о. начальника відділу авторського права і суміжних прав цього відомства Олексія Арданова, станом на 1 квітня 2013 рівень використання неліцензійного ПЗ склав 33%, що на 7% менше, ніж у 2012 році.


"Це можна пояснити, в тому числі,переходом багатьох структур на безкоштовні операційні системи та програмне забезпечення", - заявив він.

Крім того, він зазначив, що показники проникнення піратського ПЗ, надані компанією Microsoft, нерідко розходяться з показниками, отриманими держслужбою. За його словами, методологія підрахунку неліцензійного ПЗ, яке використовується в органах виконавчої влади, держслужбі невідома, тому він не може прокоментувати дані Microsoft-Україна.

Як повідомлялося раніше, в інтернеті вже з'явилася піратська "обновка" для Windows 8.1

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація