У Перу знайшли таємну кімнату для кривавих людських жертвоприношень

У Перу знайшли таємну кімнату для кривавих людських жертвоприношень

Кімната використовувалася для приватних жертвоприношень / Фото: Museo Tumbas Reales de Sipan

Крім скелетів, у приміщенні виявили дари місцевим богам.

Під руїнами древнього храму в перуанській провінції Чіклайо археологи знайшли потаємну кімнату для людських жертвоприношень.

Призначення приміщення визначили по трупах шести жінок, які лежали в незвичайних позах, повідомляє Daily Mail.

Увагу археологів привернуло незвичайне положення жіночих тіл: їх черепа поклали так, щоб жертви дивилися на Анди. Таке явище не зустрічалося у відомих похованнях місцевих культур.

На думку вчених, кімната використовувалася для приватних жертвоприношень. Жінок вбили під час церемоній, в ході яких використовували ритуальний одяг, а кров жертв випивали. Крім скелетів, в приміщенні виявили дари місцевим богам.

Людські жертвопринесення, включаючи ритуальні вбивства дітей, були поширені практично у всіх доколумбових цивілізації Америки. Інки приносили жертви під час важливих подій в честь богів, яких в їх пантеоні налічувалося кілька десятків. Серед головних виділяється бог Сонця Інті та верховний бог Віракоча.

Нагадаємо, що раніше польський верховний суд заборонив ритуальні жертвоприношення. Тепер не можна перерізати худобі горло без попереднього потужного удару в голову, який оглушить тварину.

Як повідомляє BBC, заборона в першу чергу стосується невеликих громад євреїв і мусульман, серед яких прийнято особливому вбивати тварин заради "кошерного" і "халального" м'яса. Тобто такого, яке звичаї дозволяють вживати в їжу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація