У Росії з'являться кіберкозаки, які відстоюватимуть її інтереси у Мережі

У Росії з'являться кіберкозаки, які відстоюватимуть її інтереси у Мережі

Фото: Getty Images

Головною їхньою метою стане боротьба із забороненим контентом в Мережі.

У Росії з'являться козачі кібердружини, які відстоюватимуть російські інтереси у Мережі.

Про це "Интерфаксу" повідомили в прес-службі Ліги безпечного інтернету.

Зокрема, Ліга безпечного інтернету і Московський державний університет технологій та управління імені Розумовського (Перший козачий університет) уклали угоду про співпрацю.

"Юні козаки повинні захищати рубежі нашої Батьківщини не тільки на землі, але і в кіберпросторі ... Кібердружина буде великою підмогою в створенні безпечного інформаційного простору і у відстоюванні інтересів нашої країни в кіберпросторі", - заявив директор Ліги безпечного інтернету Денис Давидов.

У повідомленні зазначено, що головною метою співпраці стане спільна боротьба із забороненим контентом в Мережі, створення козацьких кібердружин, а також просвіта дітей, підлітків та їхніх батьків у питаннях інформаційної безпеки.

Нагадаємо, російських хакерів запідозрили в кібератаці після перемоги ТрампаЛише через кілька годин після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах група хакерів, імовірно пов'язана з Росією, атакувала американські аналітичні центри. За словами експертів, за атакою стоїть група Cozy Bear, яку раніше запідозрили у зламі мереж Демократичної партії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація