У США дрон здійснив першу автономну доставку пошти в населений пункт

У США дрон здійснив першу автономну доставку пошти в населений пункт

Фото: chezasite.com

Безпілотник приземлився у жилій зоні містечка штату Невада та залишив там пакунок.

У п'ятницю, 25 березня, у США дрон вперше здійснив доставку пошти. Безпілотник приземлився у жилій зоні містечка штату Невада та залишив там пакунок. Це була перша автономна доставка дроном якого-небудь товару.

Як повідомляє Associated Press, шестимоторний дрон пролетів 800 метрів за запрограмованим маршрутом та залишив пакунок на пустій території у місті Хоторн.

Маршрут створили за допомогою GPS. Пілот і візуальні спостерігачі стежили за польотом, але їхня допомога була не потрібна.

Дрон доставив пляшку з водою, їжу та аптечку.

"Проведення першої поставки безпілотним літальним апаратом в міських умовах є великим досягненням, наближаючи нас ближче до дня, коли безпілотні літаки будуть здійснювати регулярні поставки прямо до ваших дверей", — сказав генеральний директор компанії Flirtey Метт Суїні.

Зазначимо, доставка пакунку безпілотником демонструє те, що передові системи дронів дозволяють повітряним засобам безпечно оминати будинки та точно доставляти пошту в межах населених пунктів.

Нагадаємо, раніше у Києві пройшов марафон серед дронів. Безпілотники також зазіхнули на рекорд України за наймасовіший виліт в небо.

Перший марафон серед дронів сьогодні пройшов в столиці

Перший марафон серед дронів сьогодні пройшов в столиці

Повʼязані теми:

Наступна публікація