У США розробляють секретну зброю, що здатна змести вороже місто без вибухів і стрілянини

У США розробляють секретну зброю, що здатна змести вороже місто без вибухів і стрілянини

Архівне фото / Фото: flickr.com

Новий "артилерійський снаряд" атакуватиме за рахунок електромагнітних імпульсів.

Незабаром вибухи і руйнівні постріли на війні можуть увійти до історії, адже американські військові вже розробляють нову зброю, здатну змести зі світу ціле вороже місто без бомбардувань і обстрілів.

Наразі американська армія працює над розробкою невибухового "артилерійського снаряду" з електромагнітними імпульсами, який зможе перетворити ворожу електроніку, важливу інфраструктуру та комп'ютерні системи на непотріб, йдеться в науковій пропозиції на сайті американської програми інновацій у малому бізнесі Sbir.gov.

"Ця зброя забезпечує альтернативний вектор атаки для нейтралізації базової промислової, цивільної чи комунікаційної інфраструктури без руйнування апаратних засобів, пов'язаних з цими системами", — йдеться в повідомленні. 

Армія має трьохетапний план для розробки і розгортання зброї радіоелектронної боротьби.
Під час першого етапу планують розробити прототип електронної субсистеми, яку вбудують у звичайну військову зброю.

Початковий дизайн передбачатиме снаряд довжиною в 155 мм. Під час другої фази розробники зосередяться на подальшому розвитку і коригуванні системи зброї з подальшими оцінками.

"Далі вивчать, впровадять і продемонструють покращені некінетичні техніки атаки. Розроблять тестові методи і оцінять роботу системи в полі", — йдеться в науковій пропозиції.

На третьому етапі передбачають підготовку цієї зброї до масового поширення.

"Наостанок електронна система з некіматичним ефектом (NKE) буде підтримувати цілу низку комерційних комунікаційних протоколів", — зазначено в пропозиції.

Нагадаємо, нещодавно японська ракета-носій SS-520 найбільш компактного класу в світі впала у море через аварію — не відбулося займання палива. За іншими даними — збій у комунікаційній системі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація