У США встановили рекорд перебування у віртуальній реальності

У США встановили рекорд перебування у віртуальній реальності

У США встановили рекорд перебування у віртуальній реальності

Фото: YouTube

Протягом усього експерименту американця годували і напували його помічники.

Американець Дерек Вестерман поставив світовий рекорд за тривалістю перебування у віртуальній реальності. Йому вдалося "прожити" в штучному просторі 25 годин і дві хвилини. Рекорд був встановлений 7 квітня, ролик з хронікою експерименту з'явився в мережі 4 травня.

Для встановлення рекорду він використовував шолом HTC Vive і гру Tilt Brush: в ній користувачеві пропонується малювати, використовуючи навколишній простір в якості полотна. Однак вже після перших 30 хвилин йому стало нудно. На 17-й годині експерименту чоловіка знудило, а за чотири години до кінця він почав нечленороздільно бурмотіти.

Тим не менш, Вестерман зняв окуляри лише після 25 годин і тим самим встановив новий світовий рекорд. Американець зізнався, що спочатку йому здалося, що реальний світ — це всього лише згенерований його шоломом образ, і з гри він не виходив.

Протягом усього експерименту Вестермана годували і напували його помічники.

Нагадаємо, що віртуальна реальність може допомогти при лікуванні деяких психічних захворювань, до такого висновку прийшли вчені з Оксфордського університету.

З допомогою віртуальної реальності лікарі можуть показати пацієнтам, що ситуації, яких вони бояться, насправді, безпечні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація