У травні земляни зможуть побачити на небосхилі чотири цікаві астрономічні явища

У травні земляни зможуть побачити на небосхилі чотири цікаві астрономічні явища

Кількість зірок під час метеорного дощу може досягти 40 на годину / Фото: Фото EPA/UPG

Метеорний дощ, два затемнення і парад трьох планет відбудуться цього місяця.

У травні земляни зможуть спостерігати метеорний дощ, два затемнення і парад трьох планет. Про це повідомив член Китайського астрономічного товариства Ши Чжичен, передає агентство "Сіньхуа".

Дивіться відео: Штучне затемнення на набережній Дніпропетровська

"На нас чекають чотири великі астрономічні явища: метеорний потік Ета-Акварид, кільцеподібне сонячне затемнення, напівтіньове місячне затемнення і тісний парад трьох планет", - заявив учений.

Зокрема, 6 травня на небі з'являться Ета-Аквариди, які пов'язані зі знаменитою кометою Галлея. Під час цього метеорного дощу кількість зірок, що падають і осявають небо, може досягати 40 на годину. За хороших погодних умов цю романтичну картину можна буде побачити перед світанком 6 і 7 травня.

10 травня очікується кільцеподібне сонячне затемнення. Це яскраве видовище можна буде побачити в Австралії, Океанії, деяких районах Південно-Східної Азії, на сході Індійського океану, а також у західній і центральній частинах Тихого океану.

Наступним серед явищ стане напівтіньове місячне затемнення, яке відбудеться 25 травня.

А от 27 травня на "небесній сцені" "виступлять" Меркурій, Венера і Юпітер, які зберуться після заходу Сонця в маленький трикутник. Якщо погода буде ясною, то тріо планет обіцяє стати дуже барвистим видовищем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація