Учені визначили ефективний спосіб кинути курити

Учені визначили ефективний спосіб кинути курити

Ефективнішою виявилася різка відмова від цигарок / Фото: УНІАН

Дослідження провели із 697 добровольцями.

Різка відмова від паління має більший ефект, ніж поступове зменшення кількості цигарок, що викурюються.

Такого висновку дійшли британські науковці, дослідження яких цитує Lenta.ru.

Заради експерименту вчена Нікола Ліндсан-Хоулі та її колеги розділили 697 осіб, які палять, на дві групи.

Кожна з груп в один день почала відмовлятися від цигарки по-різному. Представники одної різко перестали курити, члени ж другої групи готувалися до моменту відмови від цигарок, так званого "дня ікс",  протягом двох тижнів, поступово скорочуючи вживання.

Слід зауважити, що учасники експерименту мали однаковий доступ до нікотинових пластирів та жувальної гумки.

Через чотири тижні після "дня ікс" виявилося, що 49%  представників першої групи відмовилася від куріння. Однак, з групи, де відмова була поступовою, кинули палити 39% учасників експерименту.

Однак, вчені зауважили, що висновки були зроблені після дослідження із тими, хто сам хотів кинути курити. Тому, ймовірно, що людям із іншим психологічним настроєм може бути легше кидати курити поступово.

Нагадаємо, що раніше медики з Іспанії і США дійшли висновку, що прискореному розвитку раку сприяє поганий сон і сильне хропіння. Причиною прискореного розвитку раку при апноє (короткочасному припиненні легеневої вентиляції - ред) у сні вчені назвали гіпоксію — недостатнє надходження в який-небудь орган або тканину кисню. Це провокує утворення в пухлинних тканинах кровоносних судин, які дозволяють забезпечувати ракові клітини киснем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація