Учені назвали продукти, вживання яких призводить до чоловічого безпліддя

Учені назвали продукти, вживання яких призводить до чоловічого безпліддя

Фото: Getty Images

Експерти вивчили і проаналізували дані майже 200 молодих чоловіків у віці 18-22 років.

Лікарі склали список найбільш шкідливих для чоловіків продуктів харчування, які здатні негативно вплинути на якість їхньої сперми.

Експерти з'ясували, які продукти можуть негативно вплинути на здоров'я чоловіків і повністю позбавити їх радощів батьківства. У списку шкідливих продуктів харчування є найбільш часто рекламовані, передає HeadInsider.

Фахівці з Гарвардського Університету стверджують, що для підтримки нормальної роботи репродуктивної системи чоловікам бажано уникати вживання деяких продуктів харчування.

Учені зарахували до шкідливих продуктів харчування різні ароматизовані сухарики і чипси із смаковими добавками, піцу і всю їжу категорії фастфуд. Результати досліджень підтвердили — подібна їжа вкрай негативно позначається на нормальному функціонуванні статевої активності чоловіків.

Тобто часте вживання нездорової їжі призводить до проблем із зачаттям тому, що всі ці продукти негативно впливають на якість сперми, яку виробляє репродуктивна система. Сперматозоїди через негативний вплив стають млявими та малорухливими.

Що ж стосується вікових критеріїв чоловіків, які найчастіше страждають від нездорової їжі, то дослідники відзначили, що не тільки в зрілих роках можна отримати діагноз – чоловіче безпліддя.

Ними були вивчені і проаналізовані дані майже 200 молодих чоловіків у віці 18-22 років. Зазначається, що навіть у молодому віці любителі нездорової їжі мають серйозні проблеми з репродуктивною функцією. Якість їхньої сперми не відповідає необхідній нормі, як і в представників сильної частини людства більш зрілого віку.

Експерти настійно радять чоловікам бути пильними і пам'ятати, що не всі широко розрекламовані продукти харчування так вже нешкідливі, як це намагаються піднести виробники.

Чоловікам варто серйозно ставитися до свого раціону і повністю виключити з меню шкідливі продукти харчування, а безвідповідальне ставлення до їжі може стати причиною серйозних проблем з репродуктивною системою, як молодих, так і зрілих чоловіків.

Нагадаємо, в Інституті чоловічого здоров'я в Джерсі з'ясували, що з віком у чоловіків зменшується пеніс.

Як розповів уролог Брайан Стекснер з цього Інституту, процес зменшення дітородного органа виглядає швидше, ніж відбувається насправді.

Як повідомив учений, в організмі з віком знижується кількість колагену — білка, що становить основу сполучної тканини, що забезпечує її міцність і еластичність. Це, зокрема, призводить до того, що деякі частини тіла, включаючи чоловічий статевий орган, із віком зменшуються в розмірах.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація