Учені створили унікальний "марсіанський будинок", який розкладається самотужки

Учені створили унікальний "марсіанський будинок", який розкладається самотужки

Вчені створили унікальний "марсіанський будинок" для випробувань / Фото: Reuters

Презентація винаходу відбудеться вже незабаром.

Європейські вчені з п'яти країн створили так званий "марсіанський будинок", який здатний розкладатися самотужки. 

За даними Тартуського університету, новий винахід буде представлений світу у вівторок, 15 грудня, у Міжнародному космічному університеті в Страсбурзі, пише Інтерфакс-Україна. 

Повідомляється, що "марсіанський будинок" створений вченими Естонії, Франції, Австрії, Бельгії та Чехії. Він має унікальний дизайн і призначений для проживання в екстремальних умовах і використовуватиметься в подальших експериментах, пов'язаних із космосом.

Так, у зібраному вигляді будинок представляє собою короб довжиною 6 метрів і шириною 2,4 метра. Він важить 6000 кілограмів і може вміститися у кузові великої вантажівки. Будинок розрахований на двох осіб, які можуть проживати в ньому до двох тижнів. За структурою він нагадує класичне житло з приміщенням для сну, кухнею, ванною, туалетом і кабінетом.

Крім того, вчені зазначають, що у такому будинку можна проживати і в зонах катастрофи, а також під час досліджень в екстремальних умовах на Землі.

Раніше стало відомо, що учені розкрили ще одну таємницю Марса. Вчені стверджують, що 3,8 мільярда років тому на Марсі був вологий та теплий клімат, ідеальний для існування водойм. І цьому сприяла також і атмосфера планети.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація