Учені з'ясували секрет щастя в шлюбі

Учені з'ясували секрет щастя в шлюбі

Шлюб тримається завдяки спеціальному гену / Фото: meetyoubrides.com

Кожні п'ять років учасники розповідали психологам про свої емоційні відчуття шлюбу.

Задоволеність відносинами в шлюбі багато в чому залежить від варіанту присутнього у них гена.

До такого висновку дійшли вчені з Каліфорнійського університету, які вели спостереження за більш ніж 150 подружніми парами протягом 20 років.

Кожні п'ять років учасники розповідали психологам про свої емоційні відчуття шлюбу. Дослідження також передбачало спілкування пар і в лабораторних умовах.

Таким чином, у дослідників була можливість оцінити їхні справжні взаємини, вивчити вираз осіб, тон голосу і т.д..

У всіх учасників дослідження узяли на аналіз зразки ДНК. Фахівці порівняли їхній генетичний профіль, рівень задоволеності подружнім життям і емоційну тональність.

У досліджуваній системі мозку ключову роль відіграє так званий "ген щастя". Він регулює настрій і від його змін залежить кількість трансмісії серотоніну.

Дослідниками було встановлено, що "короткий" варіант даного гена пов'язаний зі зниженим перенесенням серотоніну, збільшуючи ризик розвитку депресії, і навпаки, "довгий" варіант піднімає рівень транспортування цього "гормону радості", викликаючи почуття задоволеності життям.

Раніше повідомлялося, що в Україні кожен п'ятий шлюб розпадається через пияцтва, стверджують соціологи. Все тому, що жінки не можуть миритися з запоями чоловіків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація