Учені заявили, що вживання кофеїнових напоїв підвищує ризик викидня

Учені заявили, що вживання кофеїнових напоїв підвищує ризик викидня

Фото: huffingtonpost.com

Викидень може трапитися навіть, якщо чоловік вживає більше двох кофеїнових напоїв на день.

Вживання кофеїнових напоїв підвищує ризик викидня. Таких висновків дійшли американські вчені. Своє дослідження вони опублікували в журналі Fertility and Sterility.

Як повідомляє AFP, у жінки підвищується рівень ризику викидня, якщо вона чи її партнер вживають більше двох кофеїнових напоїв на день навіть за кілька тижнів до зачаття. Але якщо приймати щоденні полівітаміни до та після зачаття, ризик знижується.

Крім того, жінки, які вживають такі напої в перші сім тижнів вагітності, також мають ризик викидню.

У своєму дослідженні вчені порівнювали вживання сигарет, напоїв з кофеїном та полівітамінів серед 344 пар, у якій жінка виношувала першу дитину. 98 з них мали викиднів.

Коефіцієнт більше одиниці вказує на підвищення ризику викидня з кожним днем після зачаття. А значення менше одиниці вказує на скорочення щоденний ризик.

Ризик викидня був 1.74, якщо жінка споживала більше двох кофеїнових напоїв на день, та 1.73 – якщо чоловік. Але щоденний прийом полівітамінів значно його знижував.

Ризик знижується до позначки 0.45, якщо вживати полівітаміни протягом декількох тижнів до зачаття. Жінки, що продовжували вживати вітаміни протягом вагітності, мали позначку ризику 0.21.

Нагадаємо, раніше вчені впритул підійшли до можливості перемоги над ВІЛ. Результати роботи можуть допомогти розробити нові методи терапії хворих на СНІД.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація