Українська ІТ-компанія отримає $ 5 млн інвестицій

Українська ІТ-компанія отримає $ 5 млн інвестицій

Depositphotos отримає 5 млн доларів інвестицій.

За умовами договору залучений капітал має витрачатися на території України.

Фотобанк Depositphotos, який має українське коріння, повідомив про підписання угоди на залучення $ 5 млн. інвестицій.

Головним інвестором раунду виступив Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР), що став міноритарним акціонером компанії; ще одним інвестором є венчурний фонд TMT Investments, який вже раніше інвестував у Depositphotos.

За умовами договору залучений капітал має витрачатися на території України. Сторони підписали угоду ще в листопаді, а закрити операцію планують до кінця 2015 року.

Головний офіс Depositphotos знаходиться в США, а R&D-центр розташований в Києві. З 2009 року компанія стала помітним гравцем на ринку фотостоків. Бренд Depositphotos добре відомий на ринках, що розвиваються, де компанія намагається стрімко захопити лідируючі позиції. Щомісяця база зображень фотобанку поповнюється 1.5 мільйонами нових файлів від кращих авторів візуального контенту. Загальна колекція Depositphotos включає сьогодні 40 млн зображень і відеороликів.

Незважаючи на те, що левову частину свого доходу компанія генерує за межами України, відповідно до умов угоди залучені інвестиції мають витрачатися виключно всередині країни. Фотобанк працює на світовому ринку, в законодавчому полі США і ЄС. Попри це більшість витрат Depositphotos припадає якраз на український R&D-офіс. Компанія залучає в якості партнерів найкращих місцевих розробників, фахівців з маркетингу та продажів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація