Українські вчені винайшли диво-шолом, який дозволяє позбутися стресу

Українські вчені винайшли диво-шолом, який дозволяє позбутися стресу

Українські вчені винайшли диво-шолом, який дозволяє позбутися стресу

Науковці винайшли шолом-антистрес

Ідеєю науковців уже зацікавились у Міноборони.

Українські вчені працюють над шоломом, у якому можна побороти стрес. Розробка належить дослідникам Інституту проблем штучного інтелекту - весь його персонал до столиці переїхав з окупованого Донецька і вже там взявся за дослідження, йдется в сюжеті ТСН.19:30.

Цей шолом - одна з останніх розробок учених Інституту проблем штучного інтелекту. За нього вони взялися торік одразу після переїзду з Донецька в столицю. У ньому приховані 16 рухомих компонентів. Вібруючи, вони стимулюють біоактивні зони.

Шолом - це своєрідний масажер. Під його впливом людина розслабляється і позбувається стресу. Різниця в тому, що вчені запрограмували сотні комбінацій, як ці прилади можуть працювати.

Вплив шолома на організм досліджують в Інституті медицини праці, поки що тільки на собі. Згодом, коли конструкція шолома буде узгоджена остаточно, випробують і на добровольцях із зони АТО. Головне завдання - створити простий у використанні і дешевий вітчизняний апарат.

Ідеєю вчених уже зацікавились у Міноборони. Її помітили і на конкурсі проектів на державне фінансування від МОНу.

Українські вчені працюють над шоломом з яким можна побороти стрес

Українські вчені працюють над шоломом з яким можна побороти стрес

До конвеєра шолом може дійти, щонайменше, за рік. Наразі вчені планують і надалі його вдосконалювати: збільшити кількість міні-масажерів майже втричі, додати аудіо- та відеовізуалізацію, а також створити програму, яка би зчитувала вплив апарата на самопочуття людини. 

Раніше повідомлялося, що українські вчені створили унікальний матеріал для лікування бійців АТО. Інститут фізики НАН України розробив перев'язувальні матеріали на основі зшитих радіацією гідрогелей, які допомагають у лікуванні ран та опіків. 

Кореспондент ТСН Ольга Максимова

Повʼязані теми:

Наступна публікація