Український стартап отримав більше мільйона євро від ЄС на дворічний проект

Український стартап отримав більше мільйона євро від ЄС на дворічний проект

Фото: Getty Images

Цей стартап став єдиним переможцем з України у цьому році.

Українська компанія Polyteda Cloud стала одним з переможців програми досліджень та інновацій Єврокомісії Horizon 2020 SME Instrument та отримала більше мільйона євро.

Як повідомляє портал ain.ua, стартап, що розробляє програмне забезпечення для перевірки інтегральних мікросхем перед їх виробництвом, отримає від Єврокомісії €1 220 888 на дворічний проект.

Він передбачає комерціалізацію розробки та її виведення на європейський ринок. Результатом якого має стати інтеграція продукту Polyteda Cloud системи на мінімум трьох європейських заводах напівпровідників.

Зазначається, що метою програми Horizon 2020 є пошук потенційно проривних бізнесів, які будуть працювати на ринку ЄС.

В рамках другої фази програми Демонстрація, реплікація на ринку, R&D Єврокомісія отримала заявки від 1 378 проектів. З них була відібрана 51 компанія. Кожна отримає від 0,5 до 2,5 млн євро. В цілому фінансування цього напрямку має скласти €80 млн.

Цей стартап став єдиним переможцем з України у цьому році.

Українська компанія пропонує свій продукт як виробникам мікроелектроніки, так і розробникам схем моделі pay-per-use. Клієнтам необхідно платити погодинно за безпосередню роботу в хмарі з продуктом.

Нагадаємо, фінський стартап Eve-Tech, засновником і керівником якого є 22-річний виходець з України Костянтин Карачевцев, зібрав понад 1,1 мільйона доларів на створення комп'ютера Eve V.

Eve V - це гібрид планшета і ноутбука. Він має компактність мобільного пристрою та продуктивність ноутбука. Eve V обладнаний тачскріном, потужною батареєю, USB-портами різних конфігурацій, а також бездротовою клавіатурою і ручкою-стілусом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація