В Антарктиді знайшли скам'янілості динозаврів віком 71 мільйон років

Науковцям довелося діставатися до потрібної ділянки на вертольотах й надувних човнах, та ще йти 10 км пішки щодня.    

Команда вчених з різних країн світу виявила більше тонни скам'янілостей і залишків динозаврів під час надзвичайно виснажливої і морозної експедиції в Антарктиді.

Були виявлені скам'янілості кінця епохи динозаврів, деякі з яких мають вік 71 мільйон років, серед них, у тому числі, знайдено багато морських рептилій, повідомляє ABC.

Vega Island ammonites

"Ми виявили плезіозаврів і мозазаврів - типи морської ящірки, які зробив відомими нещодавній фільм "Світ Юрського періоду", - розповів доктор Стів Солсбері з Університету штату Квінсленд, який брав участь у місії.

"Ми знайшли багато справді великих скам'янілостей,"- додав він, зазначивши, що більшість знахідок раніше була тваринами, які жили в океані.

Команда вчених також виявила скам'янілості птахів, у тому числі первісних качок, які жили в кінці Крейдового періоду.

Загалом команда з 12 вчених із США, Австралії та Південної Африки вирушили в район Джеймс-Росс-Айленд, щоб дізнатися більше про динозаврів Антарктиди. Учені не тільки витримали екстремальні температури під час роботи, але й подолали велику кількість перешкод, щоб просто потрапити до цього регіону.

Спочатку науковці дісталися до Південної Америки, потім витримали бій із морською хворобою під час плавання, зрештою, щоб потрапити на потрібну частину Антарктиди, їм довелося пересісти на вертольоти й надувні човни. 

Eric Gorscak - Ohio University

Доктор Солсбері розповів, що раніше було зроблено декілька спроб потрапити в Антарктиду для досліджень, однак морська крига робила місію неможливою.

"Це дуже важке місце для роботи, але ще важче дістатися до нього", - зауважив вчений.

Команда ночувала протягом майже п'яти тижнів в період з лютого до березня на заледенілому острові Вега, і повинна була йти пішки 10 кілометрів щодня через гірську місцевість, щоб досягти свого основного місця роботи - Сандвіч Блафф.

Через сніг їм навіть довелося застрягти в спільному наметі на кілька днів.

Знайдені скам'янілості відправлять до Музею природної історії Карнегі (Окленд, США) для подальшого вивчення.

"Це може бути рік або два, перш ніж ми отримаємо результати", - кажуть вчені.

Вчені з США відкрили новий вид динозаврів

Вчені з США відкрили новий вид динозаврів

Повʼязані теми:

Наступна публікація