В Росії спроба заборонити Facebook закінчилась поразкою позивача

В Росії спроба заборонити Facebook закінчилась поразкою позивача

Фото: Reuters

Позивач не зміг правильно оформити свою заяву.

В Росії громадський активіст вимагав заборонити Facebook на території країни через поширення у соціальній мережі аморальної та антисімейної ідеології. Однак суд Санкт-Петербургу відхилив це звернення, через неправильно складений позов. Про це повідомляє РИА-Новости.  

За інформацією агентства, громадський активіст Тімур Булатов вимагав негайно припинити діяльність соціальної мережі Facebook на території Росії. На думку позивача, Facebook порушує закон про захист персональних данних громадян РФ, а також поширює аморальні та антисімейні ідеології.

Однак суд відхилив заяву, оскільки вона не відповідає вимогам Цивільно-процесуального кодексу РФ. Також у позові не вказані норми, які надають заявнику право на звернення до суду для захисту власних прав і свобод і не визначено предмет вимог та порядок здійснення судочинства.

Нагадаємо, раніше в Росії за вимогою Роскомнадзору заблокувано доступ до соціальної мережі професійних контактів LinkedIn. Таке рішення пояснюється порушенням закону про збереження та захист персональних данних РФ, згідно з яким вся особиста інформація про користувачів має зберігатись на території Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація