В Україні виявили новий небезпечний "банківський" вірус

В Україні виявили новий небезпечний "банківський" вірус

Фото: Getty Images

BankBot заразив сотні додатків для Android.

У Мережі з'явилася нова вірусна програма BankBot, якою можуть заразитися смартфони на Android. Відповідно хакери можуть викрадати паролі, а далі – й гроші з банківських рахунків та електронних гаманців.

Спочатку вірус атакував тільки жителів Туреччини, але тепер загрожує користувачам десятків країн, у тому числі вже є і в Україні. Про це повідомили в компанії Dr.Web, що займається антивірусними програмами, пише Ліга.net.

Троянець Android.BankBot.211.origin змушує користувачів надати йому доступ до спеціальних можливостей (Accessibility Service). З їхньою допомогою шкідлива програма управляє мобільними пристроями і краде конфіденційну інформацію клієнтів фінансових організацій.

Android.BankBot.211.origin поширюється під виглядом нешкідливих додатків, наприклад, програвача Adobe Flash Player. Вірус може демонструвати фальшиві вікна для входу в системи інтернет-банкінгу, платіжні системи та магазин Google Play.

Також вірус може викрадати логіни, паролі та іншу аутентифікаційну інформацію.

Нагадаємо, нещодавно Україну атакував потужний вірус Petya.A. Постраждало чимало великих підприємств. Тим часом платників податків, які постраждали від кібератаки, звільнили від штрафів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація