Учені дізналися про страшне ускладнення, яке викликає вірус Зіка

Учені дізналися про страшне ускладнення, яке викликає вірус Зіка

Фото: Reuters

Вірус може викликати параліч.

Медики в Колумбії вважають, що вірус Зіка може призводити до паралічу, що викликає синдром Гійєна-Барре.

Телеканал Sky News повідомляє, що про це заявили фахівці, які беруть участь у спільному колумбійсько-американському дослідженні, пишуть Подробности.

За словами вчених, вони перебувають на порозі підтвердження того, що Зіка є (початковою) причиною стану паралічу, викликаного синдромом Гієна-Барре. Вони виявили вірус Зіка у крові п'яти пацієнтів із цим синдромом. Ця інфекція може породжувати ланцюгову реакцію, яка робить імунну систему некерованою і атакує нерви, що і викликає параліч.

На думку невролога з колумбійського міста Калі Андреаса Зеа, вивчення кожного нового пацієнта з синдромом Гієна-Барре все більшою мірою наводить фахівців на думку про причинно-наслідковий зв'язок між двома захворюваннями.

Нагадаємо, потрапивши в 2015 році з Африки і Азії до Південної Америки, вірус Зіка дуже швидко поширився материком. Зараження відбувається через укуси комарів.

До того ж у США зафіксували перший випадок передачі вірусу Зіка від людини до людини статевим шляхом. У ВООЗ наголосили, що вірус викликав пошкодження головного мозку у тисяч немовлят в Бразилії. Вакцини для профілактики або лікування вірусу не існує.

В США заборонили брати кров жителів тих штатів, де зафіксували випадки зараження на вірус Зіка

В США заборонили брати кров жителів тих штатів, де зафіксували випадки зараження на вірус Зіка

Сама хвороба викликає невелике підвищення температури і висип. 27 січня в США повідомили, що вірус був зафіксований у дорослого жителя Вірджинії, який виїжджав за межі країни, а також у жителя штату Арканзас.

Найбільше спалахи захворювання були зареєстровані в Азії, Африці, Південній і Північній Америці, Тихоокеанському регіоні. Вірус проник також в кілька країн Європи, крім Німеччини, це - Швейцарія, Данія, Швеція, Великобританія, Португалія і Нідерланди.

Повʼязані теми:

Наступна публікація