Вчені довели, що бактерії потрапляють на їжу протягом 5 секунд після падіння на підлогу

Науковці спростували "правило п'яти секунд".

Бактерії встигають потрапляти на їжу протягом перших п'яти секунд після того, як вона впала на підлогу. Деякі бактерії з'являються на їжі вже у першу секунду після падіння.

До такого висновку дійшли вчені з Ратгерського університету США, передає Громадське.

Таким чином вони спростували "правило п'яти секунд", яке свідчило, що бактерії не встигають потрапити на їжу, якщо підняти її з підлоги менш ніж за цей час.

Вчені експериментували з падінням їжі на нержавіючу сталь, керамічну плитку, дерево і килимове покриття. В якості продуктів використовували кавун, хліб, бутерброд з маслом і льодяники.

Науковці також дійшли висновку, що на забруднення їжі впливає характер поверхні та вологість повітря. Найменш помітний перехід бактерій спостерігався на килимовому покритті.

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: