Вчені довели, що бактерії потрапляють на їжу протягом 5 секунд після падіння на підлогу

© pixabay.com
Науковці спростували "правило п'яти секунд".

Бактерії встигають потрапляти на їжу протягом перших п'яти секунд після того, як вона впала на підлогу. Деякі бактерії з'являються на їжі вже у першу секунду після падіння.

До такого висновку дійшли вчені з Ратгерського університету США, передає Громадське.

Читайте також: Вчені назвали хробака-паразита на честь Обами

Таким чином вони спростували "правило п'яти секунд", яке свідчило, що бактерії не встигають потрапити на їжу, якщо підняти її з підлоги менш ніж за цей час.

Вчені експериментували з падінням їжі на нержавіючу сталь, керамічну плитку, дерево і килимове покриття. В якості продуктів використовували кавун, хліб, бутерброд з маслом і льодяники.

Читайте також: Вчені пояснили походження головного для життя елемента на Землі

Науковці також дійшли висновку, що на забруднення їжі впливає характер поверхні та вологість повітря. Найменш помітний перехід бактерій спостерігався на килимовому покритті.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Громадське ТБ / ЛЛ
Побачили помилку - контрол+ентер
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 1
Вибір редакції