Вчені довели здатність кави боротись з негативним впливом алкоголю на печінку

© Pexels
У дослідженнях взяли участь майже півмільйона людей.

Ризик захворіти на цироз печінки внаслідок вживання алкоголю зменшується, якщо збільшити свою щоденну норму спожитої кави. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому журналом Alimentary Pharmacology and Therapeutics, повідомляє CNN.

Якщо випивати на дві чашки кави на день більше, тоді ризик розвитку патологій у печінці зменшується на 44%. Це підтверджують дев'ять досліджень, які розглядали зв'язок між спожитою кавою та захворюванням на цироз.

Читайте також: Учені назвали нові корисні властивості кави

У дослідженнях взяли участь більше 430 тисяч осіб, а найдовше з дев'яти тривало близько 20 років. Вісім з дев'яти наукових робіт підтвердили користь двох додаткових чашок кави на день у боротьбі з цирозом.

"Якщо ви не вживаєте кави взагалі, то одна чашка на день знизить ризик цирозу на 22%, а чотири – зменшать ризик на 65%. Однак, має бути і граничний поріг спожиття кави, коли вже немає користі", - сказав доктор Олівер Кеннеді, який брав участь у дослідженнях.

Однак, каже лікар, кава здатна бороти далеко не всі хиби від зловживання алкоголем. Крім того, лікарі попереджають – надмірне спожиття кави також шкідливе.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами CNN / М.С.
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції