Учені навчилися готувати корисний шоколад без жирів

Новий підхід дозволяє зменшити в'язкість рідкого шоколаду, а також знизити мінімальну кількість жирів.

Дослідники з Темпльського університету навчилися готувати шоколад з низьким вмістом жирів, використовуючи електричне поле, яке наклали вздовж напрямку потоку рідкого шоколаду.

Як пише Лента.ru, посилаючись на статтю опубліковану в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, одна з основних проблем отримання шоколаду з низьким вмістом жирів полягає в тому, що зменшення жирності призводить до збільшення в'язкості і засмічення трубопроводів фабричного конвеєра.

Читайте також: У США підліток вдерся до школи і вкрав 16 коробок шоколаду

Електричне поле змушує тверді частинки какао групуватися в короткі ланцюжки, сфероїди та інші обтічні форми. Підхід дозволяє зменшити в'язкість рідкого шоколаду, а також знизити мінімальну кількість жирів, необхідну для підтримки нормальної швидкості потоку.

Експерименти показали, що електричне поле в 1600 Вольт на сантиметр знижує в'язкість шоколаду Mars на 43,5%, при цьому значно збільшується максимальна щільність. Все це дозволяє зменшити концентрацію жирів на 10 %. Аналогічні результати були отримані для зразків інших виробників, що демонструє широку застосовність методу.

Учені сподіваються, що їхній метод дозволить виробляти нежирний шоколад, який буде смачнішим і не буде негативно впливати на серцево-судинну систему людини.

Нагадаємо, що експерт розкрила незвичайний і ефективний спосіб схуднення за допомогою шоколадної дієти.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Лента.ру / лп
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції