Учені повідомили, коли буде готова вакцина від смертоносного вірусу Зіка

Учені повідомили, коли буде готова вакцина від смертоносного вірусу Зіка

Вакцина буде готовою вже до кінця року / Фото: Reuters

Препарат наразі проходить тестування на тваринах.

Учені заявили, що вакцина від небезпечного вірусу Зіка може бути готова готова до кінця цього року, тобто набагато раніше встановлених раніше термінів.

Як пише Русская служба ВВС,  вакцина вже випробовувалася на дрібних тваринах, тепер її планують протестувати на приматах, а в другій половині року почати випробування на людях, інформують представники фармацевтичної компанії Inovio Pharmaceuticals.

Нагадаємо, що вірус Зіка вважається причиною народження в Бразилії тисяч немовлят з недорозвиненим мозком. Ліків або вакцини від хвороби, викликаної вірусом Зіка, ще не існує.

Вірус Зіка передається комарами, а у людей викликає захворювання, відоме як лихоманка Зіка або хвороба Зіка, яке з 1950-х років зустрічається в районах екваторіального поясу в Африці та Азії. У 2014 році вірус поширився на схід через Тихий океан і досяг Південної Америки, Центральної Америки, Карибських країн і наразі вважається пандемією.

Повідомляють, що захворювання схоже на легку форму лихоманки денге. Серед головних симптомів захворювання – лихоманка, головний біль, кон'юнктивіт, біль у суглобах, м'язах та висип.

Повʼязані теми:

Наступна публікація