Вчені виявили нового "кандидата" на роль другої Землі

Вчені виявили нового "кандидата" на роль другої Землі

У липні NASA анонсував відкриття нової планети / Фото: UNSW

"Рік" на планеті триває всього 18 земних діб.

Австралійські вчені знайшли найближчу до Землі екзопланету.

Планета з масою в чотири рази більше маси Землі обертається навколо червоного карлика Wolf 1061. Називається вона Wolf 1061c. Екзопланета знаходиться на відстані 14 світлових років від Землі.

Навколо зірки обертаються три планети, але тільки вона одна знаходиться в зоні, умови якого задовольняють умовам, необхідним для наявності рідкої води. Wolf 1061с — тверда планета. Її маса становить 4,3 земних мас, а відстань, на якому вона обертається навколо свого червоного карлика, — всього 10% земної орбіти. Але незважаючи на те, що Wolf 1061 набагато холодніше Сонця, температура на планеті задовольняє умовам, необхідним для життя. "Рік" на Wolf 1061с триває всього 18 земних діб. Також одна частина планети завжди звернена до зірки, а на іншій панує вічна ніч.

Вчені провели моделювання, результати якого показали, що сильні вітри між двома різними частинами планети призводять до циркуляції тепла.

У липні NASA анонсував відкриття нової планети, дуже схожої на Землю — Kepler-452b. Вона також звертається в "зоні" зірки, схожої на Сонце. На жаль, планета знаходиться в 1400 світлових роках польоту від Землі.

Нагадаємо, що раніше вчені знайшли найближче розташовану до Сонячної системи планету, схожу на Землю.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація