Вчені вважають, що на Церері існує більше запасів води, ніж на Землі

Вчені вважають, що на Церері існує більше запасів води, ніж на Землі

В океанах на Церері може існувати життя / Фото: NASA

А під внутрішньою кригою можуть ховатися океани.

Людство готується зручно облаштуватися у космосі, - йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Далека Церера з'явилася просто перед очима людства: це - не комп'ютерна графіка, а реальні забраження із зонду NASA "Доун" ("Світанок"). Він наблизився впритул до супер-перспективної карликової планети. Вона обертається в астероїдному поясі поміж Марсом і Юпітером і досі телескоп "Хаббл" фіксував її лише як дуже далеку пляму. А тепер її можна розгледіти в найдрібніших деталях.

Діаметром Церера - трохи менше тисячі кілометрів, але в людства на неї - величезні плани. Її мантія - то суцільна крига і запасів води на ній, вважають учені, більше, ніж прісної на Землі. Це фактично велетенський резервуар із водою посеред космосу. А отже, найвдаліша космічна база на відтинку між планетами земної групи і газовими гігантами, що є бездонними джерелами енергії. До того ж астероїди довкола роблять комерційно-вигідними і їх розробку: тобто, добування корисних копалин. Та й це ще не все: внутрішнього тепла Церері вистачає, щоб під кригою ховалися рідкі океани, а можливо і життя.

Церера була відкрита у 1801 році італійцем Джузеппе Піацці та названа на честь давньоримської богині родючості. 

Нагадаємо, 28 січня 2016 року минуло 30 років з дня катастрофи американського шаттла "Челленджер". Тоді, під час запуску, загинули сім членів екіпажу. ТСН.ua пригадав, як сталася одна з найжахливіших катастроф в історії американської космонавтики.

Велика надія людства на ім'я Церера стає ближчою

Велика надія людства на ім'я Церера стає ближчою

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація