Вчені вважають, що сильне хропіння може провокувати рак

Вчені вважають, що сильне хропіння може провокувати рак

Фото: interbuh.com.ua

Хропіння провокує утворення в пухлинних тканинах кровоносних судин, які дозволяють забезпечувати ракові клітини киснем.

Прискореному розвитку раку сприяє поганий сон і сильне хропіння. До такого висновку дійшли медики з Іспанії і США.

Причиною прискореного розвитку раку при апноє (короткочасному припиненні легеневої вентиляції - ред) у сні вчені назвали гіпоксію — недостатнє надходження в який-небудь орган або тканину кисню. Це провокує утворення в пухлинних тканинах кровоносних судин, які дозволяють забезпечувати ракові клітини киснем.

До своїх висновків учені прийшли, спостерігаючи за мишами (12 здорових і 12 — з пухлинами нирок). У хворих мишей, які піддавалися переривчастій гіпоксії, вчені помітили зростання кількості судинних клітин-попередників.

Результати, отримані для мишей, справедливі і для людини.

Експерти припускають, що доступ до кисню тканин і органів у людей, які не палять, негладких і тих, які займаються спортом людей може пояснити їх більш низьку захворюваність на рак.

Нагадаємо, нещодавно американські дослідники заявили про винахід революційної терапії для боротьби з раком, яка може забезпечити тривалу протидію рецидивам. Інноваційне лікування засноване на Т-клітинній імунотерапії, яка полягає в тому, щоб навчити лейкоцити (клітини імунної системи) розпізнавати рак.

Повʼязані теми:

Наступна публікація