Великобританія побудує свій перший космопорт

Великобританія побудує свій перший космопорт

У Великобританії з’явиться перший космодром. Ілюстрація / Фото: Фото з соцмереж

Космодром мають побудувати до 2018 року.

До 2018 року Великобританія збирається побудувати свій перший космодром. Він буде призначений для комерційного використання, зокрема, для відправки туристів на навколоземну орбіту.

Як пише видання The Guardian з посиланням на джерела в британському уряді, в якості майданчиків для розміщення космодрому британці розглядають вісім територій.

Серед них є і північ Шотландії, яка, однак, може бути виключена зі списку у разі проголошення Шотландією незалежності за результатами референдуму 18 вересня 2018 року.

Назву для космодрому планується оприлюднити під час авіасалону у Фарнборо 15 липня 2014 року. У його будівництві та експлуатації, ймовірно, братимуть участь британська компанія Virgin Galactic і американська фірма XCOR.

Вартість послуг Virgin Galactic із запуску туриста в космос оцінюється в 200 тисяч доларів з людини, яка протягом 2,5 годин облетить Землю по круговій орбіті.

Як повідомлялося раніше, з'явився концепт зореліта з варп-двигуном для польотів зі швидкістю світла. На створення концепту зовнішнього вигляду пішло два роки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація